Bullet Journal – asiat järjestykseen

Olen kokeillut monenlaisia sähköisiä suunnittelu- ja ajanhallintajärjestelmiä, mutta en ole oikein löytänyt sopivaa systeemiä. Viime kesänä innostuin Bullet Journalista. Päivistä voi voi tehdä niin kauniita kuin itse haluaa tai sitten voi tyytyä kirjoittamaan ruutuvihkoon mustekynällä. Jokainen saa valita itselleen sopivan tyylin ja tavan.  bullet-journal-1-sisustusopasBullet Journal on tyhjä muistikirja, jota täytät tietyllä tavala. Siinä on kalenteri, tehtävälista ja muistikirja samassa. Bullet Journalin on kehittänyt newyorkilainen Ryder Carrol.

Bullet Journalin käyttö on helppoa

Aloittamiseen tarvitset vain muistikirjan ja kynän. Itse tykkään Moleskinesta, koska se on kevyt ja siinä on paljon sivuja. Se on myös helppo pitää koko ajan mukana.

Pääset helposti alkuun näin:

bullet-journal-2-sisustusopasNumeroi muistikirjan sivut ja kirjoita ensimmäiselle sivulle sisällysluettelo.

bullet-journal-5-sisustusopasTee seuraavalle aukeamalle tulevaisuusloki. Jaa aukeama kuuteen osaan ja nimeä osat seuraavilla kuukausilla.  Merkitse seuraavien kuukausien tapahtumat, deadlinet ym. tälle sivulle. Kirjoita kaikki tulevaisuuden tehtävät seuraavalle sivulle.  Merkitse tulevaisuusloki sisällysluetteloon (sivunumerot).bullet-journal-8-sisustusopas

Tee seuraavalle aukeamalle kuukausikalenteri. Vasemmanpuoleiselle sivulle päivät 1-30 (31) ja niiden viereen viikonpäivän kirjain. Minulla on niin iso käsiala, että jouduin ottamaan koko aukeaman käyttöön

bullet-journal-4-sisustusopas Kirjoita oikeanpuoleiseen sivuun kaikki tehtävät, jotka tulisi saada tehtyä kyseisen kuukauden aikana. Minulla on monen eri asian tehtäviä eli teen selvyyden vuoksi jokaisesta oman tehtävälistan. Merkitse kuukausikalenteri sisällysluetteloonbullet-journal-9-sisustusopasTee seuraavalle sivulle päiväloki. Riittää, kun merkitset pisteellä tehtävät ja ympyrällä tapahtumat. Muista merkitä päivälokisi sisällysluetteloon. Itse merkitsen tehtävät ja tapahtumat, sekä erikseen henkilöt, joihin otan yhteyttä ja joilta odotan viestiä. Lisäksi suunnittelen ajankäyttöä kuvan ympyrällä / kellotaululla. Merkitsen siihen tapaamiset ja suunnittelen, milloin mitäkin teen. Lisäksi merkitsen ruutuihin päivän ”tavat” eli asiat, jotka pitäisi olla rutiineja esim. aamulenkki, mielenkiintoinen podcast ja päivän ”Eat the frog” -tehtävä.bullet-journal-6-sisustusopasKun tehtävä on tehty, vedä rasti pisteen päälle. Kun siirrät tehtävää muutamalla päivällä eteenpäin, piirrä nuoli pisteen päälle, merkitse muistiinpanon eteen viiva jne. Voit käyttää itsellesi sopivia ja inspiroivia merkkejä muissa huomioitavissa asioissa.

Käy joka päivä, viikko ja kuukausi edelliset sivut läpi ja siirrä tarvittavat tehtävät uuteen päivään. Ellei tehtävä ole sen arvoinen, että se kannattaa kirjoittaa uudestaa, ei se ole sitten tekemisenkään arvoinen.

Tee myös inspiroivia sivuja Bullet Journaliisi:

  • elokuvat, jotka haluan nähdä
  • kirjat, jotka haluat lukea
  • maat ja kaupungit, joihin haluan matkustaa
  • ravintolat, joissa haluan syödä
  • ruokalistat – ja ohjeet
  • projektit
  • mitä tahansa sivuja, jotka inspiroivat sinua

 

Ryder Carrolin video Bullet Journalin täyttämisestä löytyy täältä.

Ideoita lisää Pinterestistä.

 

Iloisia suunnittelu- ja toteutushetkiä!

Ja laitapa vinkkiä, miten itse teet Bullet Journalia tai jotain muuta vastaavaa systeemiä

 

Tykkää Sisustusoppaasta facebookissa.

 

Sisustusopas -sisustuslehti verkossa

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s