Rottinkia lähes puoli vuosisataa

Anitta Herranen

 

Parolan Rottinki sai alkunsa kun Toini ja Aulis Herranen muuttivat vuonna 1967 Hattulaan ja ostivat pienen rottinkikäsityöpajan. Koko perhe asui verstaan yläpuolella vanhassa omakotitalossa. Alakerran verstas oli aiemmin toiminut autokorjaamona. Toiminnan perusta oli vahva käsityötaito ja yritys työllisti parhaimmillaan parisenkymmentä työntekijää.

Rottinki kasvaa Indonesiassa luonnonvaraisena ja se kerätään käsin. Vuonna 1986 Indonesian hallitus päätti, että heidän tärkeää luonnonvaraansa ei saa enään viedä raaka-aineena ulkomaille, vaan he alkavat itse valmistaa tuotteita. Tämä muutti Parolan Rottingin liiketoiminnan täysin. Valmistuksen sijaan alettiin panostaa suunnitteluun ja kalusteet teetettiin Indonesiassa. Aulis Herrasen suunnittelemia kalusteita on yhä tuotannossa.

Nykyisin perheyritystä johtaa Anitta Herranen.  Osa kalustemallistosta on Parolan Rottingin omia malleja, osa ostetaan suoraan tehtailta, joihin suunnittelutyötä tekevät paikalliset ja sekä osittain eurooppalaiset suunnittelijat. Anitta matkustaa paikan päälle Indonesian messuille tekemään ostot. Hän pitää tärkeänä, että voi myös virailla tehtailla, jotta voi varmistua valmistuksen eettisyydestä.

Rottinki on säilyttänyt suosionsa jo vuosikymmeniä. Monet mieltävät sen mökkien ja takkahuoneiden kalusteeksi, mutta tällä hetkellä retro- ja vintagesisustus on tuonut rottingin olohuoneisiinkin. Kalusteena rottinki on kevyt ja helppohoitoinen.

kalusteet Parolan Rottinki

 

Parolan Rottingin myymälä ja varasto on Parolassa, Hattulassa.

Osoite Hitsaajantie 3
13720 PAROLA

Täältä pääset verkko-ostoksille http://www.parolanrottinki.fi/

 

Sisustusopas – sisustuslehti verkossa

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s