Pyhäniemen kartano – taidetta ja sisustusta

Helteisen perjantain iltapäivänä poikkesimme pienelle retkelle Pyhäniemen kartanoon Hollolassa. Menimme katsomaan Reidar Särestöniemen näyttelyä. Edellisen kerran näimme Särestöniemen teoksia Forssassa vuonna 1988.

Pyhäniemessä odottikin huikea yllätys. Kartanon alakerta oli sisustettu viimeistä piirtoa myöten upeasti. Särestöniemen teokset olivat aika yllättävässä ympäristössä. Ripustus toimi hienosti. Yläkerrassa ja sivurakennuksessa oli 17 suomalaisen nykytaiteilijan töitä. Upea kokonaisuus ja huikea ympäristö. Tässä hiukan maistiaisia.

SISUSTUS

Kartanon alakerrassa oli sisustuksessakin niin paljon katseltavaa, että melkein hengästyin. Erilaisia kaakeliuuneja, kattokoristeita, koristereliefejä, taljoja, paksuja sametti- ja silkkiverhoja sekä näyttäviä kukka-asetelmia. Minulla oli mukana vain iPad, jolla sain muutamia kuvia. Haluan kyllä käydä vielä kuvaamassa sisustusta ajan kanssa ja kameralla.

Pyhäniemi 12

Pyhäniemi 1

Pyhäniemi 6

Pyhäniemi 2

Pyhäniemi 3

Pyhäniemi 14

Pyhäniemi 5

TAIDE

Sisustuksen ja Särestöniemen lisäksi Pyhäniemen kartanossa oli nykytaiteilijoiden mielenkiintoisia teoksia. Tämän päivän Hesarissa on juttu näyttelystä.

http://www.hs.fi/arviot/N%C3%A4yttely/Kellari+k%C3%A4tkee+yll%C3%A4tyksen/a1406174586981

Mukana ovat Emma Ainala, Petri Ala-Maunus, Jasmin Anoschkin, HC Berg, Pekka Jylhä, Kirsi Kaulanen, Maija Kurki, Ilkka Luttinen, Tarja Malinen, Tuija Markonsalo, Paavo Paunu, olli Piippo, Anna Retulainen, heli Ryhänen, Nanna Susi, Pekka Syrjälä ja maiju Tirri. Lisäksi näyttelyssä on teoksia lapin taiteilijaseuran jäseniltä.

Pyhäniemi 7

Pyhäniemi 8

Pyhäniemi 9

Pyhäniemi 10

Pyhäniemi 11

Pyhäniemi 13

Pyhäniemi 16

Pyhäniemi 17

Pyhäniemi 18

Pyhäniemi 15

Suosittelen. Täällä kannattaa poiketa. www.pyhaniemenkartano.fi

Sisustusopas – sisustuslehti verkossa

Mainokset

Yksi kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s