Lapsuuteni sankarilta valaisinmallisto

Muistan nuoruudessani 80-luvulla selanneeni Anna-lehden muotisivuja innolla. Yves Saint Laurentin ja muiden ranskalaissuunnittelijoiden luomukset olivat todella monimutkaisa huikeine yksityiskohtineen, röyhelöineen sekä väri- ja kuvioyhdistelmineen. Yhdestä suunnittelijasta tuli suosikkini: Issey Miyaken vaatteet olivat jollakin lailla ymmärrettäviä ja niitä olisi voinut jopa käyttää…

Vuosisatojen eristyksen jälkeen Japani avasi länsimaailmalle ovensa 1800-luvun puolivälissä. Euroopassa syntyi uusi ismi: japonismi. Vähitellen, 1900-luvun taitteessa, alkoi länsimaisen muodin vaikutus näkyä Japnissa. Hanae Mori esitteli ensimmäisenä japanilaisena suunnittelijana mallistonsa ulkomailla New Yorkissa vuonna 1965. Tämä jälkeen tuli Kenzo.

1980-luvulla muotimaailman mullistivat Issey Miyake, Yohji Yamamoto ja Rei Kawakubo yksinkertaisella väriskaalalla (kaikki mustaa), minimalistisella tyylillä yksityiskohdat poistaen, epäsymmetrisillä leikkauksilla ja drapeerauksilla. (tiedot Mila Pentti http://www.suomi-japani.net/26)

in-ei, Issey Miyake

Nyt tämä lempisuunnittelijani, Issey Miyake, on kellojen ja hajuvesien jälkeen suunnitellut myös valaisimia. Valaisinsarja IN-EI on suunniteltu Artemidelle. Kuvassa valaisin Fukuro.

Tuotteita voi ostaa
Sisustustalo Lehmusto Oy
Kasarmikatu 5, 13100 Hämeenlinna
Puh. 03 682 4611
http://lehmusto.fi/
https://www.facebook.com/sisustustalolehmusto?fref=ts

Sisustusopas – sisustuslehti verkossa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s