Parketin ja laatan yhdistäminen

Parketin ja laatan yhdistäminen 1

Löysin hauskan idean parketin ja laatan yhdistämiseen. Uusimmassa House & Gardenissa FEBRUARY / 2013 on ison ruokapöydän kohdalta lattia laatoitettu kuusikulmaisilla laatoilla. Ne muodostava suuren maton pöydän alle. Parketti on sahattu taitavasti laattojen reunojen mukaan. Laatat kiemurtelevat hauskasti eivätkä tee suoraa linjaa.

Ideaa kannattaa käyttää myös silloin kun rajaa keittiön / eteisen laattalattiaa oloh uoneen tai ruokatilan perketista. Aina seinät eivät ole kohdakkain suorassa linjassa toisiinsa ja lattiaan parketin ja laatan rajaa joutuu miettimään.

Parketin ja laatan yhdistäminen 2

Ihastelin hienoa ideaa ja käänsin toisen sivun lehdestä. Kuva on huono, mutta siitä selviää, mikä parketin ja laatan yhdistämisessä tulee ongelmaksi tai haasteeksi. Parketti on aina paksumpaa kuin laatta. Laatoitus on tehtävä ensin eli laattojen alle olisi tarvittu tasoitetta muutama milli enemmän kuin mitä parketin kohdassa. Nyt parketti on muutaman millin korkeammalla kuin laatta. Ei ehkä haittaa, jos aina kävellään kengät jalassa…

Sama koskee lautalattiaa, joka on vielä paksumpi. Jos parketin pinnan paksuus (esim. tummaksi värjätty tammi) on vielä ohuempi, voi parketin päädyt näkyä yhdyskohdassa vaaleampana puuna.

Tavallisestihan laitamme listan parketin ja laatan väliin.

Laminaatit ovat suunnilleen saman paksuisia kuin laatat, mutta silloin ei tietenkään saada lämpimän ja viileän vastakohtaa niin hienosti esiin.

Tässä yksi parketinasennusohje, jos mietit toteuttamista
http://www.kareliaparketti.fi/karelia-fi/?__EVIA_WYSIWYG_FILE=22376&name=file

Mainokset

3 kommenttia

  • Päivitysilmoitus: Kynttiläillallinen | vaahterapiha

  • Tiia Haapakangas

    Hei, mukava, kun esittelet tämän idean. Mutta miten tässä huomioidaan parketin liikuntasauma ja se, että täällä Pohjolan oloissa parketti vaatii paljon elämisvaraa.

    • Hei Tiia! Paljon kiitoksia huomiostasi. Niinkuin monet muutkin hauskat ideat, niin tämäkään ei ehkä ole helpoiten toteutettava…
      Ehkäpä ideaa voi käyttää muilla materiaaleilla. Otan vielä selvää parkettivalmistajalta ja asentajilta, onnistuuko toteuttaminen ylipäätään. Lisään blogiin vielä parketinasennusohjeen, niin jokainen voi sitten itse päätellä, rupeaako urakkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s